Spun dyed teknologi.

Fremtidens materiale.

NEW WAVE GROUP

Godt for miljøet – og godt for dig!

I lyset af klimaændringer og vandmangel skifter tekstilfabrikanter til mere effektive teknologier. New Wave Group har fulgt udviklingen nøje, og de er især begejstrede for spun dyed materialer. ”Det har enorme fordele både for miljøet og kvaliteten. Jeg er meget stolt over at kunne tilbyde vores kunder det,” siger Mark Cao, indkøbschef fra New Wave Group.

Spillet skifter

Kort sagt er spun dyed materialer produceret med færdigfarvet polyesterråmateriale. Dette reducerer affald og forureningen i forbindelse med konventionel farvning markant. ”Normalt anvender man store mængder vand og damptryk for at få farven ind i råmaterialets fibre,” siger Mark Cao. ”Dette foregår i store gryder, så at sige. Men i den proces er du nødt til at tømme indholdet af disse gryder et eller andet sted, og denne giftige dræning kan ende i floder og have. Spun dyed materialer tillader os at skippe dette trin helt. Det er simpelthen en meget renere og mere effektiv metode. ”

Reducering af vandforbrug med 85%

”Man kan sige, at konventionel farvning er en kemisk proces, mens spun dyed farvning er en fysisk proces,” siger Mark Cao. ”Med spun dyed farvning flettes råmateriale og farvepigment sammen til et, hvilket gør det muligt at fremstille tøj med færdig farvede materialer lige fra starten. Det er meget økonomisk med hensyn til både vand og energi, og helt uden giftig dræning. Det reducerer vandforbruget med hele 85%. Du har stadig brug for en bestemt mængde vand til forkrympning, men dette forurener ikke skyllevandet, fordi farven allerede findes i stoffet!”.

Farve som ingen anden

”Den farvefasthed, du får med spun dyed farvet tøj, er virkelig storslået,” siger Mark Cao. ”Det er fordi fiberen i det spun dyed materiale er fusioneret totalt med pigmentet. Farven på konventionelt farvet tøj vil falme hurtigt på overflader, der udsættes for sol, og der vil være en forskel på vrangsiden kontra retsiden af tøjet. Dette sker ikke med tøj af spun dyed materialer, her forbliver farven tro hele vejen ind i kernen”.

Fremtidens bølge

”Tendensen er, at spun dyed teknologi er kommet for at blive,” siger Mark Cao. ”Den kinesiske tekstilindustri oplever en stigende efterspørgsel, og faktisk opmuntrer kinesiske myndigheder til denne udvikling. Branchen er meget opmærksom på, at den skal nedsætte påvirkningen på miljøet, og spun dyed teknologi er simpelthen en af de bedste måder at gøre det på. Det er helt sikker en del af fremtiden i tekstilproduktion.”.

Miljøfordele

%

Reducere vandforbruget med 85%

%

Indbefatter op til 75% mindre kemikalier

%

Ingen giftig dræning

%

Reducerer CO2-emissionen med mere end 50%